Reclame

LOST S3E01 A Tale of Two Cities

Ceilalti, despre care aflam ca sunt mult mai sofisticati decat credeam, ii tin pe Kate si Sawyer captivi in custi, iar pe Jack intr-o statie sub apa, numita Hydra.

LOST S3E02 The Glass Ballerina

Sun, Jin si Sayid ii asteapta pe Jack, Kate si Sawyer, conform planului de la sfarsitul sezonului 2. Ceilalti afla de Elisabeth, in timp ce Kate si Sawyer sunt pusi la munca.

LOST S3E03 Further Instructions

In acest episod aflam ce s-a intamplat cu Locke, Desmond si Eko dupa implozia buncarului.
Hurley se intoarce in tabara pentru a le comunica tuturor mesajul Celorlalti.

LOST S3E04 Every Man for Himself

Atitudinea lui Sawyer il determina pe Ben sa ia masuri, iar Jack este rugat de Juliet sa ii ajute la un caz. Pe plaja, Desmond realizeaza un mic experiment.

LOST S3E05 The Cost of Living

Eko se lupta cu trecutul sau, in timp ce Locke si ceilalti viziteaza statia Perla pentru a comunica cu Ceilalti

LOST S3E06 I Do

Jack este indecis in a-l opera sau nu pe Ben, iar Kate il roaga sa o faca, altfel Pickett il va omora pe Sawyer.

LOST S3E07 Not in Portland

Actiunea continua de unde a ramas, Kate si Sawyer incearca sa evadeze, fiind ajutati de Alex, care ii roaga sa il caute pe Karl pentru a le da o barca sa plece de pe insula. Il gasesc pe Karl intr-o camera cu numarul 23, in care el era fortat sa se uite la un videoclip de “spalare a creierului”. Ben o roaga pe Juliet sa ii ajute pe Kate si Sawyer sa evadeze, pentru ca Jack sa termine operatia, promitandu-i ca o va lasa sa plece acasa. Pentru a-si atinge scopul, Juliet il omoara pe Pickett, care era pe punctul de a-l impusca pe Sawyer. Kate, Sawyer si Karl pleaca pe cealalta insula, Jack ramanand sa termine operatia.
Flashbackul ii apartine lui Juliet si o prezinta pe aceasta ajutand-o pe sora ei sa ramana insarcinata, ceea ce si reuseste. Lui Juliet i se ofera o pozitie importanta de catre o companie numita Mittelos Bioscience, dar ea refuza, spunand ca fostul ei sot (care este si actualul ei sef) nu ar lasa-o. Barbatul, numit Richard Alpert, o intreaba daca ar putea ei sa il convinga, Juliet spunand ca nu ar lasa-o decat daca ar fi lovit de un autobuz. Mai tarziu, fostul sot al lui Juliet este…lovit de un autobuz. La morga, Alpert vine impreuna cu un asociat pe nume Ethan (da, acelasi Ethan ca cel de pe insula) sa o consoleze pe aceasta si sa ii ofere din nou job-ul amintit mai devreme

LOST S3E08 Flashes Before Your Eyes

Aflandu-se in jungla pentru a afla ce s-a intamplat cu Eko, Desmond “aude” ceva, o ia la fuga si o scoate pe Claire din ocean, salvandu-i viata. Mai tarziu, Charlie si Hurley vor sa afle ce se petrece cu Desmond.Dupa ce Desmond a intors cheia (sfarsitul episodului Live together, die alone), s-a trezit plin de vopsea rosie, in apartamentul lui, Penny venind sa il ajute sa se ridice. A doua zi, Desmond se duce la Widmore Industries, unde discuta cu Charles Widmore de o cursa in jurul lumii pe care el o sponsorizeaza (suna cunoscut?), Desmond spunandu-i ca vrea sa se insoare cu Penny. Widmore recunoaste ca este impresionat de gestul lui, dar ca nu ii merita fata, pentru ca “tu, Hume nu vei fii niciodata un erou”. La iesire, Desmond il vede pe Charlie care canta la chitara, amintindu-si de el de pe insula.
Mai tarziu, Desmond intra intr-un magazin sa cumpere un inel, unde doamna Hawking, vanzatoarea, ii spune ca nu se va insura cu Penny, ci va pleca intr-o cursa in jurul lumii, unde va petrece 3 ani pe o insula, unde va introduce numere intr-un computer, pana cand va fi nevoit sa intoarca cheia de siguranta, in caz contrar toti vor muri.La sfarsitul episodului, Desmond ii marturiseste lui Charlie ca nu o salva pe Claire de inec sau de fulger, ci il salva pe el, intrucat are viziuni in care Charlie moare, iar indiferent de ce va incerca sa faca, tot va muri

LOST S3E09 Stranger in a Strange Land

Jack este mutat in cusca lui Sawyer, unde este vizitat de Cindy si de copii din avion, care vor sa stie “ce mai face Ana-Lucia”. Are loc “procesul” lui Juliet, verdictul fiind unul evident. Ajutat de Alex, Jack face un pact cu Ben, spunandu-i ca va avea grija de el, daca o va salva pe Juliet de executie. Acesta accepta, dar ordona ca Juliet sa fie marcata.
Kate si Sawyer se cearta, intrucat Kate vrea sa se intoarca inapoi pentru Jack. Sawyer ii da drumul lui Karl, spunandu-i sa se duca sa o caute pe Alex, daca o iubeste asa de mult pe cat spune.

LOST S3E10 Tricia Tanaka Is Dead

Sawyer si Kate ajung inapoi in tabara, Kate pornind impreuna cu Locke si Sayid in incercarea de a-l salva pe Jack, fiind ajutati de Danielle Rousseau.
Hurley descopera o masina in jungla (Dharma van) pe care, impreuna cu Charlie, Sawyer si Jin, reuseste sa o porneasca. Masina era plina de cutii de bere, spre bucuria lui Sawyer (ce erau acolo de foarte multi ani, avand in vedere scheletul gasit inauntru, ce purta o uniforma pe care scria Roger – Work man).
Flashbackul il prezinta pe Hurley ce inca se lupta cu ghinioanele aduse de banii castigati la loterie.

LOST S3E11 Enter 77

Kate, Sayid, Locke si Danielle descopera o statie, denumita The Flame, unde intalnesc un barbat pe nume Mikhail Bakunin, ce se prezinta ca ultimul membru in viata al Initiativei Dharma, dar aflam in scurt timp ca este de fapt, unul dintre Ceilalti. Dupa o mica neintelegere, ei sunt invitati inauntru, Locke descoperind un calculator ce afisa un joc de sah, pe care el incepe sa-l joace. Dupa ce il castiga, apare un film cu Marvin Candle, ce da mai multe instructiuni, printre altele fiind “Daca statia a fost invadata de agresori, introdu 77”. Locke face acest lucru ceea ce va produce explozia statiei. Ei pornesc spre Ceilalti, luandu-l pe Mikhail prizonier.

LOST S3E12 Par Avion

Claire descopera o modalitate de a fi salvati: pescarusii mesageri. Ea incearca sa prinda unul, Charlie refuzand sa o ajute, fiind avertizat de Desmond, care a avut inca o viziune. In final, Desmond prinde un pescarus pentru Claire, spunandu-i de viziunile lui referitoare la moartea lui Charlie.In acelasi timp, echipa condusa de Locke ajunge la un gard electromagnetic, despre care Mikhail le spune ca inconjoara toata insula deci nu pot sa il ocoleasca. Locke il impinge pe Mikhail prin gard, acesta murind (mai degraba este considerat mort). Trecand peste gard, ajung la baraci, unde il vad pe Jack jucand fotbal cu Tom.
Din flashbackul lui Claire aflam ceva posibil socant pentru unii, dar cum vorbim despre LOST, trebuia sa ne asteptam la asta: Christian Shepard este tatal lui Claire. Ceea ce inseamna ca Jack si Claire sunt frati.

LOST S3E13 The Man from Tallahassee

Incercand sa “il salveze” pe Jack, Kate si Sayid sunt capturati de Ceilalti, in timp ce Locke ii face o vizita lui Ben. Dupa o discutie cu acesta, Locke ii cere lui Alex sa ii recupereze rucsacul si sa il duca la submarin, ceea ce se si intampla. Jack si Juliet se pregatesc de plecare, Ben respectandu-si promisiunea, dar se intalnesc cu Locke pe drum, care a avut alte planuri, aruncand submarinul in aer. La final, Ceilalti ii fac o surpriza lui Locke, care il descopera intr-o incapere, legat de un scaun, pe…tatal lui.
In flashbackul lui Locke, aflam cum a ajuns el in scaunul cu rotile: a fost impins de tatal sau pe geam, cazand 8 etaje

LOST S3E14 Exposé

Razzle dazzle! Exposé este un episod de umplutura. Episodul prezinta povestea lui Nikki si Paulo dinainte de venirea de pe insula (cand au omorat producatorul unui serial tv pentru a fura niste diamante) si ceea ce au facut ei pe insula pana in prezent, cand amandoi au fost muscati de un paianjen ce i-a lasat paralizati si i-a facut pe ceilalti naufragiati sa ii creada morti si sa ii ingroape de vii.

LOST S3E15 Left Behind

Kate ii vede pe Ceilalti pregatindu-se de plecare cand o canistra cu gaz intra in incaperea in care se afla. Ea se trezeste in jungla, legata de Juliet, care nu stie cum a ajuns acolo. Cele doua se intorc spre baraci pentru Jack cand monstrul apare ce le urmareste pana cand ele se ascund, Juliet spunandu-i ca nu stie ce este monstrul. Mergand mai departe, ele sunt urmarite din nou de monstru, cand ajung la gardul electromagnetic. Kate refuza sa treaca, dar Juliet desface catusele si trece, tastand un cod ce activeaza gardul, nelasand monstrul sa intre. Juliet recunoaste ca nu stie ce este monstrul, dar ca stie ca nu ii place gardul lor. Recunoaste ca s-a legat de Kate in jungla, pentru a-i castiga increderea, caci Ceilalti au lasat-o in urma si pe ea. Cele doua ajung la baraci, unde Juliet se duce sa il elibereze pe Sayid, iar Kate pe Jack, pornind spre tabara lor, Jack hotarand sa o ia si pe Juliet pentru ca “au lasat-o in urma si pe ea”.

LOST S3E16 One of Us

Juliet reuseste rapid sa le castige increderea naufragiatiilor cand Claire se imbolnaveste, iar ea este singura care stie unde poate gasi medicamente. Jack ii marturiseste lui Juliet ca are incredere in ea, intrucat a vazut in ochii ei cat de mult isi doreste sa plece de pe insula, acest lucru facand-o “una de-a noastra”.
Flashbackul prezinta cum a ajuns Juliet pe insula si arata problemele pe care le-a intalnit pe insula.

LOST S3E17 Catch-22

Desmond are din nou o viziune, dar de data asta nu vrea sa o opreasca. El ii aduna pe Hurley, Jin si Charlie si pleaca intr-o expeditie. In timpul noptii cei trei aud un elicopter ce se prabuseste pe insula si in ciuda dorintei lui Desmond, cei 4 asteapta sosirea diminetii pentru a vedea ce este cu el. A doua zi, mergand prin jungla, Desmond il salveaza pe Charlie de una din capcanele lui Rousseau, marturisind ca a lasat asta sa se intample, intrucat crede ca in elicopterul ce s-a prabusit este Penny. Ajungand la parasutista descopera ca nu este Penny ci altcineva.

LOST S3E18 D.O.C.

Sun afla ca toate mamele de pe insula, cu exceptia lui Claire, au murit la nastere. Ea si Juliet viziteaza statia The Stuff unde Juliet determina data conceperii copilului, pentru a afla daca a fost conceput pe insula sau nu. Dupa ce Sun iese din incapere, Juliet se intoarce pentru a-i comunica lui Ben printr-o caseta ce a aflat, spunandu-i dupa ce a oprit inregistrarea: “I hate you” (te urasc).
Parasutista, pe nume Naomi, este grav ranita si primeste ajutor de la…Mikhail (cel din statia The Flame), care da din intamplare peste cei 4. In final, Naomi se trezeste si afla de la Hurley ca ei sunt supravietuitorii zborului Oceanic 815, dar ea ii spune ca avionul a fost gasit si ca nu erau supravietuitori

LOST S3E19 The Brig

Ben il pune pe Locke sa isi omoare tatal daca vrea sa afle secretele insulei, insa Locke nu poate sa o faca. Richard il ajuta pe John, dandu-i un dosar cu informatii despre Sawyer, pe care Locke le foloseste pentru a-l face pe Sawyer sa il omoare pe Cooper, acesta fiind cel care a produs moartea parintilor sai, cel pe care Sawyer a jurat sa se razbune.
Locke ii da lui Sawyer caseta in care Juliet reporta informatiile aflate lui Ben, pentru a demonstra tuturor ca este acolo pentru a strange informatii.Desmond le spune lui Charlie si Hurley sa nu ii zica lui Jack de Naomi, pentru ca nu are incredere in Juliet, ei apeland la Sayid pentru ajutor, Naomi spunandu-i ca se afla in cautarea lui Desmond, fiind angajata de Penny.

LOST S3E20 The Man Behind the Curtain

“God loves you as he loved Jacob”…am mai auzit fraza asta de cateva ori in sezonul 3. In episodul acesta aflam cine este Jacob. Aflam, in stilul LOST. Cinci minute cu Jacob ce vor produce infinite teorii in randul fanilor. Sa incepem cu inceputul: Locke vine la Ben, spunandu-i ca a facut ce i-a zis si ca vrea sa ii arate secretele insulei. Ben ii spune ca el nu este seful Celorlalti, ca raspunde in fata unui om, pe nume Jacob. Locke insista sa il duca la Jacob, Ben fiind de acord doar cand Mikhail, care venise sa il anunte de Naomi, este batut de Locke. Inainte de plecare, Alex ii da lui Locke un pistol, spunandu-i ca o sa aiba nevoie de el. Spre surprinderea lui Ben, Locke il aude pe Jacob spunandu-i “ajuta-ma”. Ben se teme de acest lucru si il impusca pe Locke, crezand ca a scapat de amenintarea acestuia.
In acelasi timp, in tabara naufragiatilor Juliet recunoaste ca i-a spus lui Jack ce au pus-o Ceilalti sa faca si ca este de partea lor, vrand sa ii ajute. Jack spune ca are un plan, acesta, insa, nu este dezvaluit decat in episodul urmator.

LOST S3E21 Greatest Hits

Jack le comunica celorlalti planul sau de a scapa o data pentru totdeauna de amenintarea Celorlalti. Acest plan insa este amenintat cand Karl vine sa ii avertizeze ca Ceilalti vin in acea noapte, nu ziua urmatoare. Astfel, Sayid, Bernard si Jin raman sa dinamiteze corturile in care Ceilalti se asteptau sa gaseasca femei gravide. Jack si restul se indreapta spre Turnul Radio, pentru a opri mesajul lui Rousseau si a contacta barca lui Naomi. Desmond a avut o noua viziune in care Charlie oprea mecanismul de blocare a semnalelor emise de pe insula, iar Claire si Aaron se urcau intr-un elicopter ce pleca de pe insula. Charlie accepta sa mearga acolo, luandu-si adio de la Claire, Aaron si Hurley.

LOST S3E22 Through the Looking Glass part.1

Actiunea continua de unde s-a oprit in Greatest Hits, doua din trei corturi explodeaza, Ceilalti care au supravietuit exploziilor tinandu-i pe Sayid, Jin si Bernard sub amenintarea armei. Ben si Alex se intalnesc cu naufragiatii in drum spre Turnul Radio, Ben spunandu-i ca Naomi nu este cine spune ca este si ca toata lumea de pe insula va fi omorata daca va contacta vasul ei. Jack il ia prizonier pe Ben (dupa ce ii ofera cu generozitate cativa pumni), iar Alex isi vede pentru prima oara mama

LOST S3E23 Through the Looking Glass part.2

Juliet si Sawyer se intorc pe plaja pentru a-i salva pe cei trei, insa Hurley este cel care salveaza situatia, dand cu masina peste unul dintre Ceilalti. Locke este ajutat de Walt sa iasa din groapa in care il lasase Ben, afland ca “are treaba de facut”, putin mai tarziu acesta aruncand un cutit in spatele lui Naomi. In Looking Glass, inainte sa moara, Charlie vorbeste cu Penny, care ii spune ca nu o cunoaste pe Naomi, ca nu este pe niciun vapor. Inainte sa se inece, Charlie si-a scris in palma “Not Penny’s Boat” (nu este vaporul lui Penny), pentru a-l avertiza pe acesta de cei ce vor veni. Jack reuseste sa contacteze vaporul, iar persoana de acolo ii spune ca vor veni imediat.
Marele twist al acestui episod este FLASHFORWARD-UL care il arata pe Jack undeva in viitor. Este alcoolic, si cu ganduri sinucigase. Ultima secventa din acest episod este absolut mind-blowing. Jack se intalneste cu Kate undeva langa un aeroport. Jack incearca sa o convinga pe Kate ca au gresit atunci cand au parasit insula si ca trebuie sa se reintoarca inapoi. "We have to go back, Kate ! We have to go baaaaaack !"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu